Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

«ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία για τον Πολιτισμό. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003 όπου και εδρεύει επί της οδού Αριστοτέλους 34. Έχει ως επίτιμα μέλη καταξιωμένους ανθρώπους, συγγραφείς, λογοτέχνες, ποιητές, συνθέτες, μουσικούς, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, φιλολόγους, καθηγητές πανεπιστημίου κ.λ.π.
Το όνομα της εταιρείας είναι συμβολικό και έχει σχέση τόσο με το ταξίδι στη γνώση και τον πολιτισμό, όσο και με το σκοπό εκείνου του ταξιδιού και τη φιλοσοφία που εξυπηρετούσε όπως η αναζήτηση και ανακάλυψη νέων τόπων, νέων ιδεών και γνώσεων. Σημασία έχει ο σκοπός αλλά και το ίδιο το ταξίδι.
Σκοπός της εταιρείας είναι να εργαστεί στον τομέα των γραμμάτων και των τεχνών για τη διατήρηση και διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού, (παράδοση, ήθη, έθιμα), όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, χωρίς κανένα κέρδος και όφελος. Σκοπός της εταιρείας είναι να εκπονήσει μελέτες για τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για τη διάδοσή της στο κοινωνικό σύνολο. Να επιδιώξει τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων με άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Να διοργανώνει σεμινάρια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, προβολές , συναυλίες, εκθέσεις και κάθε μορφής καλλιτεχνικές, πνευματικές, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Να προκηρύσσει και να διοργανώνει διαγωνισμούς λόγου και τέχνης σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα με την ΟΥΝΕΣΚΟ με την οποία συνεργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2005 όταν αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση που έγινε, με αποτέλεσμα την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας με την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου