Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ



ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένα όνειρο πολλών ετών, το Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά, θα γίνει πράξη μέχρι το τέλος του 2009 στο χώρο του Νοσοκομείου Παίδων. Στις 24/04/2007 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θεμελίωσε το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, παρουσία πολλών υπουργών, πολιτικών και επιχειρηματιών σε γειτονικό οικόπεδο του νοσοκομείου Παίδων "Αγ. Σοφία". Το έργο, που θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, αποτελείται από 4 κτίρια και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, τρεις ογκολογικές και αιματολογικές μονάδες, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, ιατρείο πόνου, εξωτερικά ιατρεία και διαγνωστικό κέντρο PHT, σχολείο για τα παιδιά που θα νοσηλεύονται, καθώς και ξενώνα για τους γονείς τους. Το όραμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο "Η ΕΛΠΙΔΑ" και οι προσπάθειες των τελευταίων χρόνων της προέδρου κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, θα γίνουν πραγματικότητα και το Ογκολογικό Νοσοκομείο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό νοσηλευτικό Ίδρυμα για τα παιδιά με καρκίνο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα: Το νοσοκομείο θα διαθέτει μεταξύ άλλων, τρεις ογκολογικές - αιματολογικές μονάδες 29 κλινών η καθεμιά, 28 κλίνες σε δύο μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, στην οποία θα νοσηλεύονται παιδιά που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, καθώς και υπερσύγχρονο τμήμα τομογραφίας εκπομπής ποζιτρονίων (pet).
Θα διαθέτει ακόμη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών με δυναμικότητα 18 κρεβατιών. Η μοναδική τέτοια μονάδα λειτουργεί σήμερα στο «Αγία Σοφία» και έχει πραγματοποιήσει 385 μεταμοσχεύσεις σε παιδιά - δημιουργήθηκε με δωρεά επίσης του «Ελπίδα».
Σε ένα από τα κτίρια του νοσοκομείου θα λειτουργεί σχολείο για τα νοσηλευόμενα παιδιά ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθούν πεζόδρομοι και δύο παιδικές χαρές για τους μικρούς ασθενείς.
Σύμφωνα με την κ. Βαρδινογιάννη, το παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο θα αποτελέσει πρότυπο τόσο για τη χώρα μας όσο και για τα Βαλκάνια και κυρίως θα δώσει ελπίδα στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
To 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, αναγνωρίζοντας το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, αποφάσισε την ενίσχυση του Συλλόγου με το ποσό του 1.500.000 ευρώ. Το ποσό αυτό διατίθεται για την ανέγερση ενός διακριτού οικήματος, πτέρυγας ή ορόφου του νοσοκομείου για παιδιά με καρκίνο, το οποίο η ΕΛΠΙΔΑ έχει ήδη αναλάβει να ανεγείρει.
Το αρχικό ποσό της δωρεάς του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ για το νοσοκομείο ανέρχεται σε 23,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η δαπάνη των μελετών και επιστασίας του έργου.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Στη χώρα μας, οι μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν το 1985 και ετησίως πραγματοποιούνται 220-240. Υπάρχουν μονάδες μεταμόσχευσης σε αρκετά νοσοκομεία.
Οι 3 μεγάλες μονάδες που πραγματοποιούνται Αλλογενετικές - από συγγενείς συμβατούς και από εθελοντές μη συμβατούς ξένους δότες - και αυτόλογες, βρίσκονται στα Νοσοκομεία "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" Θεσσαλονίκης, "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Αθηνών και Παίδων Αθηνών "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ".
Η πρώτη αμιγώς παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της χώρας μας, λειτουργεί από το 1993 στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ". Μέχρι τότε, από τα παιδιά που είχαν ένδειξη για μεταμόσχευση, όσα μπορούσαν κατέφευγαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης ή της Αμερικής. Το ψυχικό κόστος ήταν ανυπολόγιστο δεδομένου ότι, οι γονείς ήταν αναγκασμένοι να παραμένουν σε ξένη χώρα κάτω από αντίξοες συνθήκες για μακρύ χρονικό διάστημα και μη γνωρίζοντας αν θα σωθεί τελικά το παιδί τους.
Το οικονομικό κόστος για την μεταμόσχευση στην Ευρώπη ήταν 40 εκατομμύρια δραχμές και στην Αμερική 130 εκατομμύρια δραχμές. Οι πρώτες προσπάθειες για την δημιουργία της ξεκίνησαν το 1985, οι οποίες όμως δεν τελεσφόρησαν παρά την αναγκαιότητα για την αντιμετώπιση των παιδιών.
Αναγνωρίζοντας την μεγάλη έλλειψη, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", που δημιουργήθηκε το 1991, ανέλαβε την ίδια χρονιά την δημιουργία της Μονάδας την οποία ολοκλήρωσε στα επόμενα 2 χρόνια και την παρέδωσε στο παιδιατρικό Νοσοκομείο "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" και την ενέταξε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Η Μονάδα Αποτελείται από την κλινική, το Εργαστήριο Και Τα εξωτερικά Ιατρεία.
Η Κλινική είναι ειδικά κατασκευασμένη ώστε να εξασφαλίζει άσηπτες συνθήκες νοσηλείας. Όλος ο χώρος λειτουργεί υπό θετική πίεση αέρα με φίλτρα και με νηματική ροή αέρα. Διαθέτει 9 κλίνες (σε 7 μονόκλινα δωμάτια, 1 δίκλινο) για τη νοσηλεία των μεταμοσχευμένων ασθενών, κουζίνα, σαλόνι για τους γονείς - συνοδούς, γραφεία ιατρών, νοσηλευτριών και βοηθητικούς χώρους.
Τα δωμάτια νοσηλείας των παιδιών είναι εξοπλισμένα με ευαισθησία για τις ανάγκες του παιδιού - ασθενή και του γονιού συνοδού, ο οποίος παραμένει όλο το 24ωρο δίπλα στο παιδί. Διαθέτουν TV, Video, Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και παιχνίδια, έτσι ώστε να γίνεται κατά το δυνατόν καλύτερη η διαμονή του παιδιού στην Μονάδα.
Στην Μονάδα μας πραγματοποιούνται ετησίως 35-40 Αλλογενετικές και Αυτόλογες Μεταμοσχεύσεις Αιμοποιητικών Κυττάρων, με δότες ιστοσυμβατούς συγγενείς (κυρίως αδέρφια), μη ιστοσυμβατούς συγγενείς (κυρίως γονείς) και μη συγγενείς δότες, προερχόμενους από τράπεζες εθελοντών δοτών μυελού του εξωτερικού. Αντιμετωπίζονται νεοπλασματικά, αιματολογικά και γενετικά νοσήματα παιδιών από 4 μηνών έως 21 ετών.
Μοσχεύματα είναι: Μυελός των Οστών, "Κινητοποιημένο" Περιφερικό αίμα, Ομφαλοπλακουντιακό αίμα.
Έχουv πραγματοποιήθει 286 Μεταμοσχεύσεις σε 270 παιδιά. Δεκαέξι από αυτά προήρχοντο από Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Περσία, Ιορδανία, Παλαιστίνη. Τα νοσήματα που αντιμετωπίστηκαν ήταν Οξεία Λευχαιμία, Χρονία Μυελογενής Λευχαιμία, Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, Λεμφώματα, Νευροβλάστωμα, Συμπαγείς όγκοι της παιδικής ηλικίας, Ιστιοκυττάρωση, Οστεοπέτρωση, Αναιμία Fanconi, πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες, Μεσογειακή Αναιμία και άλλα.
Το εργαστήριο: είναι πλήρως εξοπλισμένο και σε αυτό πραγματοποιούνται όλες, οι απαραίτητες για την πραγματοποίηση και τον έλεγχο της μεταμόσχευσης, εξετάσεις και μέθοδοι όπως:
• Διαχωρισμός, επεξεργασία και απομάκρυνση ανεπιθύμητων κυττάρων από το αιμοποιητικό μόσχευμα
• Προγραμματισμένη κατάψυξη και κρυοσυντήρηση στους -190 C αυτολόγων μοσχευμάτων και μονάδων ομφαλίου αίματος
• Έλεγχος εγκατάστασης μοσχεύματος με τεχνικές μοριακής βιολογίας
• Κυτταρικές καλλιέργειες προγονικών, αιμοποιητικών και μεσεγχυματικών κυττάρων μακράς ή βραδείας διάρκειας
• Μυελογράμματα και άλλες εξετάσεις ρουτίνας
Τα Εξωτερικά ιατρεία, λειτουργούν και ως χώρος ημερήσιας νοσηλείας, τα επισκέπτονται για παρακολούθηση και θεραπεία περίπου 100 μεταμοσχευμένοι ασθενείς κάθε μήνα.
Η Μονάδα μας είναι το, με κωδικό 752, μέλος του European Blood & Bone Marrow Transplantation Group, συνεργάζεται στενά με Παιδιατρικές Μονάδες Μεταμόσχευσης πολλών χωρών της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ

Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της άλλης Αθήνας.
Η Κιβωτός συγκεντρώνει σήμερα περίπου 200 παιδιά, από βρέφη έως δεκαοκτώ ετών, σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί με την αγάπη του Χριστού.Τα 150 Ελληνόπουλα, μαζί με τα παιδιά από χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γκάνα, Αφγανιστάν και το Ιράκ, βιώνουν όλα μαζί αρμονικά τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού που τους ανακουφίζει από τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες , την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την αγραμματοσύνη.
Εκτός των εθελοντών που φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως σίτιση, ένδυση ψυχαγωγία, περίθαλψη, σχολική ένταξη, άλλοι εθελοντές τα διδάσκουν αφιλοκερδώς φροντιστηριακά μαθήματα , άλλοι τους παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, και όλοι, μαζί με την αγάπη των δωρητών και την αδιάκοπη φροντίδα και προσευχή του πατρός Αντωνίου, συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη και καταξίωση.
Στόχος του πατρός Αντωνίου είναι να μην ιδρυματοποιηθούν τα παιδιά, αλλά να παραμένουν μαζί με τη μητέρα τους. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός οι άστεγες, αλλά και άπορες μητέρες ενισχύονται μηνιαίως με οικονομικά βοηθήματα, πληρώνοντας μισθώματα μικρών κατοικιών και δίδοντας οικονομικά βοηθήματα στις μητέρες αυτές για λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, και ταυτόχρονα βρίσκοντας εργασία στη μητέρα με απώτερο σκοπό να σταθεί στα πόδια της, να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και την ευθύνη των παιδιών της.
Παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις της Κιβωτού σε μέσα, υποδομές και πόρους, το έργο της είναι σημαντικό και έχει αναγνωρισθεί με εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Η Κιβωτός βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις για τη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία επέλεξε την Κιβωτό ως το "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" για το έτος 2003 . Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε από την UNESCO για το έργο της.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2005, η Κιβωτός βραβεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού.
Τέλος, και πιο πρόσφατα στις 30/12/2008 με την απονομή Βραβείου από την Ακαδημία Αθηνών για βράβευση Έλληνα που διακρίθηκε για πράξη ανθρωπισμού και κοινωνικής αρετής, στον Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ιερέα και ιδρυτή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», για το εξαιρετικό εθελοντικό του έργο που επιτελεί για τα άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά.
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Κιβωτό για να γνωρίσετε τα παιδιά μας, τους εθελοντές μας, το περιβάλλον μας, και το ελπιδοφόρο όραμα του αγώνα μας.
Εγκαίνια του ξενώνα για την άπορη & άστεγη μητέρα
Η κοινωνική αρωγή της "Κιβωτού του Κόσμου" συνεχίζοντας τη φροντίδα της στις ευπαθείς και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες συνανθρώπων μας εγκαινιάζει ένα σύγχρονο ζεστό και φιλόξενο ξενώνα, που θα προσφέρει φιλοξενία και στέγη σε εμπερίστατες και άπορες μητέρες με τα παιδιά τους, όπου εκτός από τη θαλπωρή και την προστασία της Κιβωτού οι φιλοξενούμενες μητέρες θα απολαμβάνουν και τις απαραίτητες ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης για την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

Η Γραμμή Ζωής είναι η μοναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Ιδρύθηκε το 2006 από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων (αρ. εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα - 09110ΣΥΠ14005Ο12Ν – 0710, αριθμός εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων 09110ΣΥΠ14005Ο12Ν – 0636).
Οι βασικοί στόχοι της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής είναι εναρμονισμένοι με τις επιταγές που προκύπτουν από το πρόγραμμα SAFE 21, το οποίο είναι Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο του 1996 έως τον Νοέμβριο του 1999. Στόχος του ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα συμβολής της υφιστάμενης Τεχνολογίας Σταθερής Τηλεφωνίας στην εφαρμογή πολιτικής που θα οδηγήσει τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για παροχή φροντίδας, προστασίας και ασφάλειας προς τους ηλικιωμένους, στον 21ο Αιώνα.
Σήμερα στα 15 αρχικά κράτη-μέλη Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλην της Ελλάδας και σε δύο νεοεισερχόμενα, την Κύπρο και την Πολωνία, το SAFE 21 αποτελεί Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και λειτουργεί ολοκληρωμένα με τρεις ενότητες: την ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, την ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ από το σπίτι και ένα Σύνολο Πολλαπλών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στο σπίτι, προσφέροντας ανακούφιση σε εκατομμύρια ηλικιωμένους Ευρωπαίους πολίτες.
Η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα:
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων (65 ετών και άνω) αριθμεί 2.500.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, δηλαδή περίπου το 23% του πληθυσμού της χώρας μας. Το 27% αυτών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 70% λαμβάνει μηνιαία σύνταξη που κυμαίνεται από 400€ έως 650€. Παραπάνω από το 1/3 του συνόλου, δηλαδή 1.000.000 άνθρωποι, ζουν εντελώς μόνοι. Η Πολιτεία με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θεσπίσει και λειτουργεί μέσω των Δήμων τα προγράμματα «Βοήθεια Στο Σπίτι». Ωστόσο τα προγράμματα δεν απευθύνονται αποκλειστικά στους ηλικιωμένους, καθώς εξυπηρετούν και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ενώ λειτουργούν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, με συχνότητα επισκεψιμότητας 5ημέρες κατά μέσο όρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κενού, το οποίο έρχεται να καλύψει η Γραμμή Ζωής. Όραμά μας είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η υποστήριξη προγραμμάτων δράσης για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας, προστασίας και ασφάλειας στους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την αξιοπρεπή τους διαβίωση και την εξασφάλιση ποιότητας ζωής, ανεξάρτητα από την οικονομική ή την οικογενειακή τους κατάσταση.

Σήμερα η Γραμμή Ζωής εισέρχεται σε μια νέα εποχή δίνοντας διέξοδο στην εγκατάλειψη, το μαρασμό, την απομόνωση και την ανασφάλεια 2.500.000 συνανθρώπων μας. Βασισμένη στη γνώση, την εμπειρία, σε σύγχρονα, τεχνολογικά, υποστηρικτικά μέσα, αλλά και στην ευαισθησία και τη συνδρομή της κοινωνίας των πολιτών, φιλοδοξεί να αποτελέσει τη φωνή των ηλικιωμένων προς τον έξω κόσμο και ένα σημαντικό εργαλείο συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την Πολιτεία.
Με δραστηριότητες και παρεμβάσεις που ενσωματώνουν την επιστημονική γνώση με την ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση, την επικοινωνιακή δύναμη με την αποτελεσματικότητα, θέτει σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι ώστε να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση και ποιότητα ζωής.


ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Σύλλογός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι Σύλλογος εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.
Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών
Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Περισσότερες από 34.000 μερίδες φαγητού έχει μοιράσει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος (Μ.Κ.Ο.) σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη και την έμπρακτη βοήθειά μας. Στην πλατεία Κουμουνδούρου σε καθημερινή βάση διανέμεται φαγητό σε αστέγους, αλλοδαπούς, εξαρτημένους από ουσίες και απόρους, με την ενεργό συμμετοχή πολιτών, οι οποίοι εθελοντικά συνδράμουν στο έργο αυτό της Εκκλησίας.

3,8 ΤΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ανθρωπιστική βοήθεια 3,8 τόνων τροφίμων περίπου, υλοποίησε στις 23 Μαΐου 2009, η Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος ''Αλληλεγγύη'' προς ενίσχυση της Ένωσης Πολυτέκνων Λευκάδας Βόνιτσας με έδρα τη Λευκάδα. Συγκεκριμένα παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Ένωσης 3,8 τόνων περίπου ποσότητα τροφίμων.

3,5 ΤΟΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας 3,5 τόνων τροφίμων περίπου, υλοποιήθηκε το διήμερο 19-20 Μαΐου 2009, από κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος ''Αλληλεγγύη'' προς ενίσχυση της Στέγης Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και του προσφυγικού καταυλισμού Λαυρίου. Συγκεκριμένα παραδόθηκε στην Στέγη Γερόντων 1,5 τόνος περίπου ποσότητα τροφίμων και στους πρόσφυγες, σε ανταπόκριση αιτήματος του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν, παραδόθηκε ποσότητα 2 τόνων περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου