Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: 9 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ WebMD

Συμβουλή Αρ. 1 : Να πίνετε άφθονο νερό ή άλλο χωρίς θερμίδες ποτό.
Προτού να σχίσετε την συσκευασία των τσιπ πατατών, πιείτε ένα ποτήρι νερό πρώτα. Οι άνθρωποι συγχέουν μερικές φορές τη δίψα με την πείνα, έτσι μπορείτε να αποφύγετε τις πρόσθετες θερμίδες όταν ένα παγωμένο ποτήρι νερό είναι πραγματικά όλα όσα χρειάζονται. Εάν το σκέτο νερό δεν κόβει την αίσθηση αυτή, δοκιμάστε το πόσιμο νερό με αφρώδη αρωματική γεύση ή ένα φλιτζάνι φρούτο-εμποτισμένου βοτανικού τσαγιού.

Συμβουλή Αρ. 2: Να είστε εκλεκτικοί στα τσιμπολογήματα κατά τη νύχτα.
Η απρόσεκτη κατανάλωση εμφανίζεται πολύ συχνά μετά από το δείπνο, όταν κάθεστε τελικά και χαλαρώνετε. Τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ρίξει τη διατροφή σας εκτός πορείας . Πρέπει είτε να κλείσετε την κουζίνα μετά από μια ορισμένη ώρα, ή να επιτρέψετε στον εαυτό σας να γευτεί ένα χαμηλών θερμίδων σνακ, όπως ένα 100- θερμίδο πακέτο μπισκότα ή μια κουταλιά παγωτό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Συμβουλή Αρ. 3: Απολαύστε τις αγαπημένες σας τροφές.
Αντί να κόψετε τα αγαπημένα τρόφιμά σας συνολικά, να είστε συγκρατημένος αγοραστής. Αγοράστε ένα φρέσκο μπισκότο φούρνου αντί ενός κιβωτίου, ή μια μικρή μερίδα της καραμέλας από τα ειδικά δοχεία αντί ολόκληρης σακούλας. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τα αγαπημένα τρόφιμά σας - το κλειδί είναι μετριοπάθεια.

Συμβουλή Αρ. 4 : Φάτε πολλά μίνι γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Εάν τρώτε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε, θα χάσετε βάρος. Αλλά όταν είστε πεινασμένοι όλη την ώρα , η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων μπορεί να είναι μια πρόκληση. «Οι μελέτες δείχνουν οι άνθρωποι που τρώνε 4-5 γεύματα ή σνακ την ημέρα είναι ικανότεροι να ελέγξουν την όρεξη και το βάρος τους», λέει η ερευνήτρια της παχυσαρκίας Rebecca Reeves , DrPH , RD . Συστήνει τη διαίρεση των ημερήσιων θερμίδων σας σε μικρότερα γεύματα ή σνακ και να απολαύσετε τα περισσότερα από αυτά νωρίς μέσα στην ημέρα - το δείπνο θα πρέπει να είναι το τελευταίο γεύμα της ημέρας.

Συμβουλή Αρ. 5: Τρώτε πρωτεΐνες σε κάθε γεύμα.
Οι πρωτεΐνες αποτελούν την ιδανικότερη τροφή - είναι καταλληλότερες από τους υδατάνθρακες ή τα λίπη και σας δίνουν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κατανάλωσή τους βοηθά επίσης στην διατήρηση της μυϊκής μάζα και προωθεί την καύση του λίπους. Έτσι, πρέπει να είστε πρόθυμοι να συμπεριλάβετε τις υγιεινές πρωτεΐνες όπως άπαχο κρέας, γιαούρτι, τυρί, καρύδια ή φασόλια στα γεύματά σας και στα σνακ σας .

Συμβουλή Αρ. 6 : Μπαχαρικά από πάνω.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και το τσίλι στη διατροφή σας προκειμένου να ενισχύσετε την γεύση που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ικανοποιημένοι. «Τα τρόφιμα που είναι φορτωμένα με άρωμα θα τονώσουν τη γεύση σας και θα σας ικανοποιήσουν , οπότε δεν θα θέλετε να φάτε περισσότερο», λέει ο Αμερικανός εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Διαιτολόγων Malena Perdomo, RD . Όταν χρειάζεστε κάτι γλυκό, πιπιλίστε μια πιπεράτη καραμέλα. Είναι γλυκιά, πικάντικη και χαμηλών θερμίδων.

Συμβουλή Αρ. 7: Δημιουργήστε απόθεμα υγιεινών τροφίμων στην κουζίνας σας.
Έχοντας έτοιμα προς κατανάλωση σνακ και γεύματα που παρασκευάζονται σε λίγα λεπτά με το χέρι σας θέτετε τις βάσεις για την επιτυχία. Θα είναι λιγότερο πιθανό να πάρετε ένα γεύμα στο δρόμο ή να παραγγείλετε μια πίτσα αν μπορείτε να προετοιμάσετε ένα υγιεινό γεύμα σε πέντε ή 10 λεπτά. Εδώ είναι μερικά προϊόντα πρώτης ανάγκης που σας χρειάζονται: κατεψυγμένα λαχανικά, ολικής αλέσεως ζυμαρικά, τυριά μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά, κονσέρβες ντομάτας, κονσέρβες φασόλια, προμαγειρεμένο στη σχάρα στήθος κοτόπουλου, ολόκληροι κόκκοι τορτίγιας ή πίτες, και σακούλες από πράσινες σαλάτες.

Συμβουλή Αρ. 8: Παραγγείλτε παιδικές μερίδες στα εστιατόρια .
Η παραγγελία παιδικών μερίδων είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειωθούν οι θερμίδες και να κρατηθούν οι μερίδες σας λογικές. Αυτό έχει γίνει μια δημοφιλή τάση όπου οι περισσότεροι σερβιτόροι δεν θα σε λοξοκοιτάξουν όταν παραγγείλετε από το παιδικό μενού. Ένα άλλο τέχνασμα είναι να χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα. Αυτό βοηθά οι μερίδες να μοιάζουν μεγαλύτερες, έτσι ώστε αν μείνει ικανοποιημένο το μυαλό σας είναι πιθανό και το στομάχι σας να ικανοποιηθεί.

Συμβουλή Αρ. 9: Ανταλλάξτε ένα φλιτζάνι ζυμαρικά με ένα φλιτζάνι λαχανικά.
Απλά με την κατανάλωση λιγότερων ζυμαρικών ή ψωμιού και περισσότερων λαχανικών, μπορεί να μειώσετε το νούμερο ενός φορέματος ή παντελονιού σε ένα χρόνο. «Μπορείτε να γλυτώσετε 100 - 200 θερμίδες αν μειώσετε την ποσότητα του αμύλου στο πιάτο σας και αυξήσετε την ποσότητα των λαχανικών», λέει η Cynthia Sass, RD, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Διαιτολόγων.

Από Αμερικανικό περιοδικό WebMD, 06/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου